Organization for the Defence of Human Rights in Turkmensahra
 Organization for the Defence of Human Rights in Turkmensahra                         سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا   Turkmensährada Adam Hukularny goraýän Gurama                               تورکمنصحرادا آدام حقوقلارني قورايان قوراما
 

Monday, 23 December 2024

-
دوشنبه ۰۳ دي ۱۴۰۳

 

دفاع از حقوق
ولي محمد ارزانش
 
مصاحبه ي خبرنگار روزنامه ي "پيغام امروز" با
 آقاي ولي محمد آخوند أرزانش

„Arzaneşi goldaýan daşary ýurt komiteti“
Bildiriş

فراخوان کميته حمايت از ارزانش – خارج کشور

انصافعلي هدايت

 مطالب مربوط به انصافعلي هدايت
انصافعلي هدايت را آزاد کنيد!


به بهانه نهم و دهم تير ماه، سالروز تولد بابک خرمدين و حضور مردم در قلعه بابک در شهر کليبر
با تو مي گويم اي دوست دشمن رفتار

 
يوسف عزيزي بني طرف:
 
بيانيه جمعيت عرب هاي خوزستان مقيم مركز (بيت العرب)
درباره دستگيري‌هاي اخير در خوزستان

بررسي رويدادهاي عمده هفته
برنامه نيم ساعته از راديو فردا
 ريشه ها و پيامد ناآرامي هاي خوزستان از ديد يک روزنامه نگار و دو فعال سياسي
براي شنيدن برنامه کليک بکنيد!

مصاحبه راديو فردا با صاحبنظران
عوامل ناآرامي هاي استان خوزستان، ستم ملي يا تبعيض هاي قومي
مصاحبه را بشنويد!

 كانون مدافعان حقوق بشر در ايران اجازه سخنراني به بني طرف نداد
يوسف عزيزي بني طرف:
سكوت برخي از روشنفكران ايراني در قبال حوادث خوزستان لكه ننگي بر پيشاني آنان است

مصاحبه صداي آلمان با همسر آقاي بني طرف
دستگيري يوسف عزيزي بني‌طُرُف، از مدافعان حقوق اقليت قومي عرب

فشار و سرکوب بر عرب هاي خوزستان ادامه دارد
يوسف عزيز بني طرف دستگير شد!

   

 
سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
گرامی باد روزجهانی زبان مادری!
۲۱ فوریه هر سال از سوی موسسه ی علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد- یونسکو به عنوان روز جهانی زبان مادری اعلام شد. یونسکو برای ارج نهادن به اقلیتهای ملی و جامعه ی چند فرهنگی این تصمیم را گرفت. امسال ده سال از آن می گذرد و در طول این سال ها اقدام یونسکو در دفاع از زبان های مادری در دنیا تاثیرات مثبتی بر جای گذاشته است.

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
Menschenrechtsorganisation iranischer Turkmene
Wir danken Euch für die Unterstützung unseres Volkes
Die GfbV unterstützt die Aktivitäten unterdrückter „kleiner“ Völker, wie der Turkmenen im Iran. Sie tritt für die Erhaltung unserer Sprachen und Kulturen sowie die Selbstverwaltung der Regionen in Iran ein.Wir sind der Überzeugung, dass ohne Ihr Engagement die Weltöffentlichkeit unseren Problemen nie Aufmerksamkeit geschenkt hätte.Wir danken für die 40 Jahre Engagement und Unterstützung unserer Rechte!

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا:
در انتظار تحصیل به زبان مادری
اول مهر ماه زنگ مدارس ايران به صدا در آمد، ميليونها کودک، نوجوان و جوان براي تحصيل يا ادامه ي تحصيل روانه مدارس شدند. بسیاری از این کودکان حق تحصيل به زبان مادري خود را ندارند و به همین  دلیل مجبور هستند به زبانی ديگر بنويسند،  به زباني ديگر تکلم کنند و به زبانی دیگر فکر کنند.   

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا:
افزایش فشار جمهوری اسلامی ایران بر مطبوعات ترکمن!
یک مقام مسئول امنیتی جمهوری اسلامی ایران اخیرا اعلام کرد: "هم اکنون هفتصد سایت اینترنتی از سوی دشمنان انقلاب برای تحریک قوم ترکمن راه اندازی شده است. وجود سایتهای متعدد اینترنتی برای تحریک قوم ترکمن نشان از برنامه ریزی مخالفان نظام برای تحریک مردم این منطقه دارد."
این مقام مسئول برای ادعای خود هیچگونه مدرکی را ارائه نداد.  ولی بدنبال آن فشار بر مطبوعات و سایت های ترکمن های ایران افزایش یافت...آنچه که نگرانی سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا را برانگیخته، نه فقط ممنوعیت این سایت در داخل کشور، بلکه توطئه وسیعتری بود که علیه مردم ترکمن به وقوع پیوسته است. شورای نگهبان در پشت پرده به جای دکتر عبدالناصر ایزدی نماینده قانونی ترکمن ها در آق قلا،  یک سیستانی مهاجر بنام عبداحسین ناصری را انتخاب کرد.

بیانیه سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا:
سرکوب دوباره صیادان ترکمن
روز شنبه 16 فروردين ماه سال 1387 برابر با 5 آوريل 2008 ميلادي، نيروهاي انتظامي حراست دريا بار ديگر صيادان ترکمن را در حاشيه درياي خزر مورد حمله قرار دادند. در اين يورش غير قانوني نيروي انتظامي تعداد زيادي از امکانات صيد و وسايل نقليه صيادان را توقيف نموده و عده زيادي از صيادان را بازداشت کردند. به گفته خانواده صيادان دستگير شده اين اقدامات فراقانوني زماني صورت گرفته است که هنوز قرارداد صيادان با شيلات به پايان نرسيده، بلکه آنها طبق قرار داد خود از حق صيادي در محل هاي مشخص شده و در زمانهاي به توافق رسيده برخوردار بودند.

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا:
آموزش به زبان مادری ابتدائی ترین و اساسی ترین حقوق یک انسان
در منشور زبان مادری که توسط سازمان یونسکو تهیه و تصویب شده، (مطابق بندهای سه گانه این منشور) آمده است: "همهء شاگردان مدارس باید تحصیلات رسمی خود را به زبان مادری خود آغاز کنند". "همهء دولتها موظف هستند که برای تقویت و آموزش زبان مادری کلیهء منابع، مواد و وسایل لازم را تولید و توزیع نمایند". "برای تدریس زبان مادری باید معلم به اندازهء کافی تربیت و آماده شود ... زیرا تدریس به زبان مادری وسیله ای برای برابری اجتماعی شمرده می شود".  

بیانیه سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا در خصوص وضعیت ماهیگیران:
مرگ یک صیاد جوان ترکمن و زخمی شدن صیادی دیگر
بر اساس خبرهائی که از ترکمنصحرا می رسد یک ماهیگیر جوان بنام کریم حسن قلی کر ، معروف به سخید (24 ساله) از روستای چاپاقلی بر اثر تیراندازی مامورین حراست دریا زخمی شده است. این خبر که از سوی منابع مختلف مورد تائید قرار گرفت، اقدامی خودسرانه و خشونت آمیز است که مامورین انتظامی برای اعمال قدرت در میان ماهیگیران و سرکوب شدید مردم انجام داده اند.  در جمعه شب، نوزدهم بهمن برابر با 8 فوریه سال 2008 میلادی نیز بار دیگر بر اثر تصادف قایق ماهیگیران، جوان ترکمن بنام عظیم پورقاز  (21 ساله)  کشته شد و تعدادای از صیّادان زخمی شدند. 

گزارش سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
زندانیان ترکمن درایران تهدید به مرگ شدند
بر اساس آخرين خبرهائي که از ترکمنصحرا مي رسد، نيروهاي انتظامي و قوه قضائيه با برخي از زندانيان تحت عنوان "شورشي" برخورد مي کنند. تعدادي از محبوسين ترکمن تهديد به مرگ شده اند. گفته مي شود اين اقدام جهت گرفتن زهرچشم از ترکمن ها انجام مي گيرد که ديگر هيچوقت جرئت اعتراض نداشته باشند.
 بر اساس يک گزارش ديگر نيز تعدادي از دستگير شدگان را به تهران برده اند. خانواده هاي زندانيان هيچگونه اطلاعي از سرنوشت آنها ندارند.  دولت جمهوري اسلامي درباره ناآرامي هاي اخير ترکمن هاي ايران تابحال سکوت اختيار کرده و بيم دارد که هر گونه پوشش خبری و اطلاعاتي دراينباره موجب فراموشي زندانيان ترکمن خواهد شد، اما عکس العمل سازمان عفو بين الملل خلاف اين قضيه را ثابت کرده است.

گزارش سازمان عفو بین الملل درباره ترکمن های ایران:
ترکمن های ایران را از زندان آزاد کنید!
The two men named above were detained in the first week of January, during or after unrest that followed the killing of a Turkmen fisherman by the security forces. They are believed to be held incommunicado in Bouyeh Prison by officials from Iran’s Ministry of Intelligence in the city of Gorgan, the capital of the north-eastern province of Golestan. They are at risk of torture..

فراخوان سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا:
زندانیان ترکمن را آزاد کنید!

در گزارش هائی که به ما رسیده هنوز گروهی از مردم ترکمن در بازداشت بسر میبرند، سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا نگران وضعییت آنهاست.  ما از نیروهای انتظامی و مقامات قضائی کشور درخواست می کنیم که در زمینه اخبار و اطلاعات مربوط  به دستگیر شدگان شفافیت نشان دهند.


 اطلاعیه سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
در رابطه با قتل فجیح صیاد جوان
سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا سالهاست در خصوص قتل بی گناه صیادان ترکمن به مراجع بین المللی گزارش داده و به مقامات و مسئولین جمهوری اسلامی نیز هشدار داده است که هر چه زودتر به موجودیت "گروههای فراقانونی" پایان داده شود.    در طی این سالها هم در مطبوعات محلی و هم در انتخابات قبلی مجلس نیز یکی از محورهای مورد بحث کاندیداها پایان دادن به فعالیت های "حراست دریا" بوده است. ولی تابحال در این مورد هیچگونه اقدامی نشده و حراستی ها همچنان به صید صیادان ترکمن ادامه داده اند.

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
تخريب مسجد ترکمن ها در ايران اقدامي است ناشايست!
در طی یکماه گذشته اتفاقاتی در خصوص امور دینی اهل تسنن بویژه ترکمن ها افتاده است که مایه نگرانی بسیاری از انسانهای دلسوز و آزاده شده است.   در اوایل مهرماه امسال به "سازمان حقوق بشر ترکمنصحرا" خبر رسیده بود که مبلغان دینی و دولتی در مساجد اهل تسنن ترکمنصحرا مردم را به "شیعی گری" دعوت کرده اند.
همزمان با این اقدامات تلویزیون ایران نیز فیلمی را پخش کرد که سبب نارضایتی مردم اهل تسن شد. در این فیلم شخصی را نشان داده اند که پیش از این سنی بوده و اکنون مذهب شیعه را پذیرفته است. به دنبال آن برخی از روحانیون اهل تسن به مقامات کشور نامه نوشته و به پخش این فیلم اعتراض کردند. اکنون نیز از شهر بجنورد خبر می رسد که نیروهای انتظامی مسجد ترکمن ها را تخریب کرده اند.  

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا:
"جنگ شیعه و سنی" در کشور به نفع کیست؟
در روزهای اخیر شاهد بودیم که در مناطق سنی نشین کشور مبلغان روحانی شیعه عازم روستاها و شهرهای سنی نشین شدند  تا به تبلیغات "شیعی گری" بپردازند. این امر سبب نارضایتی بسیاری از مردم اهل سنت گشته است. آگاهان هشدار می دهند که ادامه چنین روندی می تواند به اختلافات شیعه و سنی دامن بزند و موجب ناامنی و جنگ و جدال مذهبی میان آنان گردد.

پيام سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا به مناسبت گشايش مدارس
تحصيل به زبان مادري حقوق قانوني و انساني همه است
اول مهر ماه زنگ مدارس ايران به صدا در مي آيد، ميليونها کودک، نوجوان و جوان براي تحصيل يا ادامه ي تحصيل روانه مدارس ميشوند. در ايران اکثريت محصلين حق تحصيل به زبان مادري خود را ندارند و آنها مجبور هستند به زبان ديگر بنويسند و به زباني ديگر تکلم کنند.  در بسياري از کشورهاي جهان زبان هاي مختلف يک کشور را به عنوان سرمايه معنوي آن کشورها به حساب مي آورند و مردمان آن کشور به چند زبان صحبت مي کنند و به آن افتخار مي کنند.  حتي در کشورهايي که به يک زبان تکلم مي شود نيز به شاگرداني که بزبان ديگر صحبت مي کنند از طرف اداراه آموزش و پرورش کلاس دائر مي کنند. ولي در کشور ما حتي کرسي زبان ترکمني در سطح دانشگاهها هم وجود ندارد.

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا:
افزایش فشار به نخبگان ترکمنصحرا
صبح روز يکشنبه سيزدهم خرداد ماه 1386 ، برابر با سوم ماه ژوئن 2007 ميلادي،آقاي عبدالرحمان ديه جي مدير مسئول هفته نامه ي صحرا به وسيله ي سه نفر مهاجم ناشناس مورد حمله قرار گرفت و به شدت زخمي گرديد.
سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا از مسئولين انتظامي استان گلستان و گرگان درخواست مي کند که عاملان اين اقدام تبهکارانه را دستگر و به دادگاه بسپارند.

اعتراض سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
به زندانی شدن 30 نفر از مردم ترکمن:
زندانیان ترکمن را آزاد کنید!
دادگاهی در استان گلستان به دنبال شکایت مدیر عامل شرکت کاوش و نیروهای نظامی از 38 نفر از مردم ترکمن به 30 نفر از اهالی اوقی تپه، تنگلی و اینچه برون حکم زندان، شلاق ، جریمه و دیه صادر کرده است. حکم اکثریت به قریب این افراد زندان تا 6 ماه ، دیه دویست و شصت هزار تومانی برای هر نفر و جریمه و شلاق می باشد. در حال حاضر از تعداد 30 نفر محکوم 28 نفر در زندان مجتمع گنبد بسر می برند. بر اساس گزارش هائی که می رسد در بین محکومین دو نفر زن، امام جماعت و موذن روستا و اعضاء شورا و افراد سالخورده نیز وجود دارند.
براي مشاهده تصاوير بيشتر کليک کنيد!

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
روز جهاني زبان مادري بر همه مبارک باد!
هموطنان گرامی!
انسان تا زمانیکه، نتواند به زبان مادری خود تکلم کند و بنویسد، توان اندیشیدن به آن زبان را از دست می دهد و قادر به بیان احساسات و اندیشه های خود به آن زبان نیست. این سرنوشتی است که ملیون ها انسان در کشورمان ایران دچار آن شده اند و تاکنون چاره اندیشی نشده است.

گرامي باد روز جهاني حقوق بشر!
سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
حقوق مردم ترکمن همچنان پايمال مي شود!
فشار به فعالين مطبوعاتي و مدني ترکمنصحرا افزوده شده است. غضب بي قانون زمين هاي مردم همچنان ادامه دارد ولی مردم غیور ترکمن با اعتراضات خود در مقابل اجحافات و بي قانوني ها ايستاده اند.
دهم دسامبر ، برابر با 19 آذر روز جهاني حقوق بشر است. در بسياري از کشورهاي جهان در اين روز مراسم هائي به همين مناسبت برگزار مي شود. در کشور ما ايران فعالين حقوق بشر وظيفه اي بس خطير و پرخطر دارند. بويژه پس از روي کار آمدن آقاي احمدي نژاد ، فشارها دوچندان شده است.  حقوق مليت هاي ساکن کشورمان همچنان پايمال مي گردد. سرکوب و فشار بويژه در مناطق ساکن مليتهاي کشورمان: ترکمنصحرا، منطقه عرب نشين ايران، کردستان، بلوچستان و آذربايجان و... همچنان ادامه دارد. 

نامه سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا به سازمان ها و نهادهاي حقوق بشري:
Letter of the Organisation for the Support of Human Rights in Turkmensahra
In Turkmensahra, in the north of Iran and south of the Republic of Turkmenistan, are living 2-3 mio. Turkmenians. Their language is turkmenian and their religion sunni Islam. That means in two important fields of their identity they are contrary to the laws of the Islamic Republic of Iran. The official language of today’s Iran is Persian and the official religion according art. 12 of the Iranian Constitution the Schia Islam.

نامه سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا:
ترکمن ها را فراموش نکنيد !

ما از شما مصرانه تقاضا داريم که وضعيت ترکمن هاي ايران را دريابيد و بيش از اين آنان را به طاق نسيان نسپاريد. سرکردگان جمهوري اسلامي را، که تمامي حقوق انساني ترکمن ها حتي ابتدائي ترين حقوق آنها را خودسرانه پايمال ميکنند، مورد موآخذه قرار دهيد. اکنون بيش از يکچهارم قرن است که  ترکمن ها بطور مداوم و به صور مختلف تحت فشار قرار گرفته نابرابري، بيعدلتي و محروميت هاي اقتصادي و سياسي را هر روز تجربه ميکنند. 

 
سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
آغاز سال نو تحصيلي و اولين سالگرد سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا را به همه تبريک ميگوئيم!
جهت اعتراض به محروميتهاي غير قانوني و در دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا "سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا" در اول مهر ماه سال 1383 اعلام موجوديت کرد. سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا آغاز سال نو تحصيلي را به همه ي دانش آموزان کشورمان و همچنين ترکمنصحرا تبريک ميگويد و اميد آن دارد در "مهرهاي آينده"به  تمامي زبان هاي ملت هاي ساکن در کشور مدارس تاسيس يابد و به زبان مادري آنان تدريس گردد.

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
به سیل زدگان ترکمنصحرا کمک کنید!

در چند روز روز گذشته 2 بار  سيل تمامي منطقه ي کلاله ، ماراوادپه و گليداغ (در ترکمنصحرا) را فراگرفته است. انسانهاي زيادي به کام مرگ فرو رفته و يا مفقود گشته اند. احشام ، راهها ، مدارس ، آب ، برق و کشتزارهاي زيادي نيست و نابود شده اند. زياد بودن تلفات انساني نشان مي دهد که پيش از وقوع حادثه سيل چاره انديشي درستي نشده است.


سازمان ملل خواستار توجه ايران به حق مسکن اقليتها شد

وي در ماه گذشته ميلادي در مقام گزارشگر ويژه مسکن کافي از طرف کميسيون حقوق بشر سازمان ملل و به دعوت دولت جمهوري اسلامي عازم ايران شد. آقاي کوتاري بدون ذکر موردي مشخص به "مواردي از مصادره و غصب زمين، تخليه اجباري، تبعيض در حق برابر زنان و مردان در دستيابي به مسکن، شرايط فوق العاده خصمانه مسکن و زندگي براي اقليتها" در جمهوري اسلامي اشاره کرده است.


استمداد سازمان دفاع از حقوق بشر ترکمنصحرا از مجامع دفاع از حقوق بشر
جهت کمک به ولي محمد ارزانش، يکي از شخصيت هاي ملي و مذهبي ترکمن
آقاي ولي محمد أرزانش از رهبران برجسته ي مردم ترکمن ايران در سالهاي 1979 و 1980 بود و جهت طرح خواستهاي سياسي، اقتصادي و ديگر مسائل ترکمنصحرا در رأس هيأتي از معتمدين ترکمنصحرا با سران دولت موقت و رهبر جمهوري اسلامي ايران، آيت الله خميني بارها مذاکره نمود. ولي متأسفانه تلاش و مبارزه مسالمت آميز او در راه کسب حقوق سياسي، ملي و فرهنگي مردم خود با توطئه ي ربودن و کشتن ديگر  شخصيت هاي رهبران ترکمن به نتيجه نرسيد.

اطلاعيه سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
يوسف عزيزي بني طرف، مدافع حقوق مليت هاي کشورمان را آزاد کنيد!
روز دوشنبه، پنجم ارديبهشت ماه 1384جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران با حضور خانم شيرين عبادي  و با شرکت خبرنگاران داخلي و خارجي کنفرانس مطبوعاتي در تهران برگزار کرد. در اين کنفرانس آقاي يوسف عزيزي بني طرف يکي از نويسندگان و مدافعين حقوق عربهاي خوزستان و ديگر مليت هاي کشورمان نيز شرکت داشت. هر چند براي بني طرف اجازه ي صحبت کردن در کنفرانس را ندادند با اين وجود وي در حضور خبرنگاران خارجي و داخلي به کشتار و دستگيري مردم عرب خوزستان اعتراض کرد.

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
از خواستهاي عادلانه مردم عرب در خوزستان حمايت مي کنيم
اعتراضات مردم مناطق ملي کشورمان هشداري است به  مقامات مملکتي حاکم در ايران که سياست تغيير در ترکيب جمعيتي مناطق ملي، عدم واگذاري مسئوليتهاي کليدي و درجه اول به کارشناسان بومي، ممانعت از يادگيري زبان مادري در مناطق ملي، تغيير  نامهاي شهرها و روستاهاي مناطق ملي نشين، حتي ايجاد محدوديت در نامگذاري فرزندان آنها و دهها محدوديتهاي غير انساني ديگر  که بصورت قانوني و غير قانوني بکار گرفته ميشود، را در پيش گرفته است. اگر رهبران ايران در سياست خود تجديد نظر نکنند امروز مردم عرب اهواز، فردا مردم ترک آذربايجان و پس فردا مردم ترکمنصحرا ، کردستان ، بلوچستان ...و... نداي خود را به جهانيان خواهند رساند.

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
آيا جان يك انسان مرزنشين محروم به اندازه ماهي ارزش ندارد؟
 ين بار اول نيست که مأموران محيط زيست و يا حراست دريا جوانان ترکمن را به قتل مي رسانند و مطمئنا آخرين آن هم نخواهد بود. اين درست است که صيد غيرمجاز جرم است ولي جرمش به رگبار بستن و اعدام مجرم نيست. جان انساني عزيزتر از هر چيزي ميباشد. کسانيکه سلاح بدست گرفته و براي "خلافهاي کوچک" مردم را به گلوله مي بندند خود مجرمان بزرگي هستند که طبق قوانين کشوري و بين اللملي بايد تحت تعقيب قرار گيرند و در دادگاهي بيطرف به محاکمه کشيده شوند.

 جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران:
در کميسيون حقوق بشر خبري نيست

امروز شصت و يکمين اجلاس کميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحّد چهارمين هفته کار خويش را آغاز مي کند. در کارنامه سه هفته گذشته اين کميسيون، همچون سال هاي اخير، جز شعار پراکني ها و گزافه گويي هاي برخي از هيأت هاي نمايندگي کشورها و از جمله هيأت نمايندگي جمهوري اسلامي ايران و تذکارها و زنهارهاي سازمان هاي دفاع از حقوق بشر که در کميسيون حقوق بشر سازمان ملل رخصت اظهار نظر دارند، مطلب قابل گزارشي به چشم نمي خورد.


سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
به "سياست هاي تغيير ماهيت ترکمنصحرا" پايان دهيد!
در زماني که وبلاگ ها و سايت هاي اينترنتي در کشورمان ممنوع مي گردند و رئيس جمهور قول رسيدگي به پرونده آنها را مي دهد در ناباوري با ممنوعيت و تغيير اسامي و نام هاي جغرافيائي ترکمني مواجه مي شويم.
اعتراض به ممنوعيت نام هاي ترکمني را  نخبگان ترکمن در سال هاي پيش از اين آغاز کرده بودند. شاعر و روزنامه نگار فقيد ترکمن ناز محمد پقه، سردبير هفته نامه توقيف شده "گلستان امروز" در اعتراض به اين امر نوشته بود که:" اما در اين گوشه از سرزمين ما ، قوم ترکمن هنوز هم براي به دست آوردن حقوق مشروع و قانوني با سازمان ثبت احوال در گير هستند.

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
از قطعنامه مجمع عمومي سازمان ملل متحد  حمايت مي کند!
پنجاه و نهمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل در روز دوشنبه 20 دسامبر 2004 برگزار شد و با 71 راي مثبت 54 راي منفي و 55 راي ممتنع به قطعنامه ي پيشنهادي محکوميت جمهوري اسلامي ايران بدليل نقض حقوق بشر راي داد.  اين قطعنامه ثمره ي تلاش پيگير سازمانهاي دفاع از حقوق بشر داخل و خارج و از جمله ملتهاي تحت ستم در کشورمان ميباشد. علاوه بر آن دولت کانادا نيز در تصويب قطعنامه تلاش زيادي کرده است.

نويسنده: کريم
حکايت دردناک صيادان ترکمن ايراني
صيد ماهي توسط صيادان از سوي دولت و شيلات جمهوري اسلامي ايران (در خزر) ممنوع اعلام شده است ولي با اين وجود عده بسياري از جوانان ترکمن در سواحل دريا در ترکمن صحرا به صيد مشغولند و هر از گاهي نيز با تيراندازي به سوي آنها فاجعه اي که نبايد بيفتد رخ مي دهد و خانواده اي رابه عزا مي برد. براستي اين افراد چه کساني هستند؟ و چرا با وجود ممنوعيت صيد هر گونه خطري را مي پذيرند و در سردترين و طوفاني ترين ماههاي سال دل به دريا مي زنند و به صيد مي روند و حتي احتمال تيراندازي به خود را نيز مي پذيرند؟ آيا آنها از اين خطرات آگاه نيستند؟

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا:
صيادان ترکمن را صيد نکنيد!
بار ديگر جواني ترکمن از روستاي چاپاقلي بنام "باسط پرسم" که براي تهيه ي تکه ناني به دريا زده بود به قتل رسيد. اين بار بوسيله ي گشتيهاي ترکمنستان. صياد جوان "باسط پرسم" در شب عيدفطر درحالي که به صيد رفته بود تا براي خود و خانواده اش لباس عيد بخرد صيد گرديد و خانواده اي در روز عيد عزادار شد.
جواني که بدور از چشم اداره "حراست دريا" در عمق دريا به صيد ماهي مشغول بود نتوانست با جان سالم به جمع خانواده ي خود بازگردد. در انتخابات مجلس کانديداهاي منطقه ي بندرترکمن و کوميش دپه براي انحلال اداره"حراست دريا" تبليغات فراواني راه انداخته بودند ولي امروز متاسفانه طرح انحلال اين اداره به فراموشي سپرده شده است.  

حاجي مراد گنبدي
تشکيل سازمان دفاع از حقوق بشر ترکمن صحرا: حرکتي رو به جلو
اقدام ترکمنهاي خارج از ايران در تأسيس سازمان دفاع از حقوق بشر ترکمن صحرا هر چند اندکي دير بوده ولي بسيار ستودني ست و شعف انگيز! و ديگر مي توان مطمئن بود که کساني هستند که صدايت را در جاي ديگر از اين جهان مي شنوند و قلبشان براي تو مي تپد! سازمان دفاع از حقوق بشر ترکمن صحرا هرچند امکاناتي به وسعت امکانات ساير سازمانهاي مشابه در خارج ندارد و هرچند که امکانات مالي چنداني نيز ندارد ولي خوشحاليم که گروهي از دلسوختگان ايران، ترکمن صحرا و نيز ملت ايران و ترکمن اقدام به تشکيل اين سازمان نموده اند و اعتقاد راسخ دارم که اين حرکت گسترش خواهد يافت و نهالي که اين دوستان امروز آنرا بر زمين ناهموار سياست و اجتماع ايران در خارج کاشته اند ايمان دارم که روزي به درختي تناور تبديل خواند شد. بايد از اين نهال مراقبت نمود. بايد در مقابل باد ايستاد و مقاوم بود.

عيد سعيد فطر بر همگي شما مبارک باد!
پيام تبريک
فرا رسيدن عيد سعيد فطر را به همه ي مسلمانان ايران مخصوصآ به مسلمانان ترکمن تبريک ميگوئيم و اميدواريم روز عيد روز صميميّت، همدردي و همدلي در ترکمنصحرا باشد.
 روز يکشنبه 24 آبان، 1383     سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
به دخالت در امور ديني ترکمن ها پايان دهيد!
سالها است که فشار و تضييغات ديني به اهل تسنن در کشورمان و از جمله در ترکمنصحرا به صورت گسترده ادامه دارد. اين تضييقات از آنجا آغاز مي شود که بر اساس قانون اساسي کشورمان با رسميت شناختن يک مذهب به عنوان مذهب رسمي کشور آزادي ديگر اديان محدود مي گردد. در اصل 15 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران آمده است :...مذهب (رسمي ايران) جعفري اثني عشري است و اين اصل الي‏الابد غير قابل تغيير است... اعتقاد به "ولايت فقيه" نيز خود ناقض باورهاي ديني مسلمانان اهل تسنن در کشورمان است. مدتهاست که نمايندگان اهل سنت مجلس در ادوار مختلف به مسئولين و مراجع تقليد شيعه در کشور مراجعه مي کنند و خواستار پايان دادن کنترل فعاليت هاي مذهبي اهل تسنن در کشور هستند.
 
اطلاعيه سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
در مورد محاکمه 2 سرباز زنداني ترکمن
خيرا دو  سرباز ترکمن از توابعه شهرستان آق قلا دستگير شدند و در زندان شهرستان گرگان مرکز استان گلستان زنداني شدند و تاکنون هيچ مقام مسئولي چه حقيقي و چه حقوقي در مورد سرنوشت آنها اظهار نظري نکرده اند و در رسانه هاي گروهي کشوري و استاني نيز خبري در مورد آنها انتشار نيافته است.
بر اساس گزارش هائي که به سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا رسيده است يکي از اين سربازان دستگير شده به دليل مقاومت در برابر سو استفاده هاي جنسي در حين خدمت وظيفه در ارتش جمهوري اسلامي ايران مقام مافوق خود را کشته است. و سرباز ديگر به او کمک کرده است که از محل حادثه فرار کند که هر دو دستگير شده اند. دستگير شدگان پيش از اينکه در دادگاه علني با حضور وکيل مدافع خود محاکمه و محکوم شوند از طرف مسئولين استان گلستان محکوم شمرده مي شوند. اين امر نه تنها بر خلاف اصل 35 قانون اساسي کشورمان است، بلکه بر خلاف ماده ي 10 بيانيه حقوق بشر جهاني نيز مي باشد.

"پيام تشکر" سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
هنوز از اعلام موجوديت "سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا" چند روزي نگذشته است که دوستداران و فعالان حقوق بشر از سراسر دنيا . از ترکمنصحرا تا عشق آباد، از ترکيه تا آلمان و سوئد طي تماسها و يا با نشر اعلاميه ها از اعلام موجوديت سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا حمايت کردند. ما صادقانه و با دلي آکنده از اميد به همکاري و همياري عزيزان از تک تک آنها تشکر مي کنيم و دست آنها را به گرمي مي فشاريم .

نوربردي ايري: روزنه اميد
 در ماهها و هفته هاي پيش من در مقالاتي يادآور شدم  که ترکمنها در اروپا به مرزي رسيده اند که مي توانند خود را در عرصه هاي مختلف سازمان دهند. از نظر سياسي مرحله ي بحثها به مراحل جدّيتري خود را کشانده و با رشد کيفييت بحثها اعتماد به نفس در فعالان ترکمن رشد نموده است. ايجاد اعتماد نفس و اعتماد به توانائي خود براي ما پايه ي بسيار بزرگي براي جهش به جلو ميباشد. اين جهش امروز خود را در تشکيل "سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا" نشان مي دهد. من به نوبه ي خود تشکيل اين سازمان را به سازمان دهندگان آن مخصوصآ به تمامي ترکمنها ي ترکمنصحرا از صميم قلب تبريک ميگوئم و براي همکاري با اين سازمان و براي هرچه مآثرتر شدن آن تمامي امکانات فکري و جسمي و مادي  خود را بکار خواهم گرفت. فراموش نکنيم ما دست در دست هم ميتوانيم صداي خود را رساتر کنيم .

پيام تبريک سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا به يک زن مبارز ترکمن
جايزه ي دفاع از حقوق بشر نروژ  در سال 2004 ميلادي به زيبا قادير تعلق گرفت. دولت نروژ براي مبارزان حقوق بشر جايزه اي به نام  جايزه ي "رافت"  RAFT اهدا مي کند که هر ساله به افراد يا گروههاي حقوق بشر داده مي شود. امسال از بين هزاران شحصيت مبارز و همچنين گروه هاي حقوق بشر ، اين جايزه ي نفيس به زيبا قادير تعلق گرفت. زيبا قادير براي دفاع از حقوق بشر در چين فعال است و در دفاع از حقوق انساني ايغورها ساليان سال رنجهاي فراواني متحمل شده است. زيبا قادير زن 58 ساله و ترکمن مي باشد و در سال 1997 جنبش زنان را براي دفاع از حقوق زنان مسلمان ايغور پايه گذاري کرد.

 برنامه و اساسنامه سازمان  دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا سازماني مستقل و وابسته به هيچ حزب، گروه يا ايدئولوژي خاصي نمي باشد. سازمان خواستار رعايت قوانين و ميثاق هائي حقوق بشري که دولتهاي ايران نيز زير آن را امضاء کرده اند و در رعايت آن تعهد داده اند مي باشد.   سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا  با پذيرش "اعلاميه ي جهاني حقوق بشر" که ضميمه ي همين برنامه است، جهت دستيابي به اهداف خود تلاش ميکند.

اعلام موجوديت سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
با توجه به نقض متداوم حقوق بشر در ترکمنصحرا، ما گروهي از ترکمن هاي مقيم در اروپا اقدام به ايجاد سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا  نموديم تا گامي کوچک جهت اجراي حقوق بشر در منطقه ترکمنصحرا برداشته شود.  سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا سازماني مستقل و وابسته به هيچ حزب، گروه يا ايدئولوژي خاصي نمي باشد و هدف از تاسيس آن پيگيري چگونگي پيشبرد حقوق بشر در ترکمنصحرا و جمع آوري فاکتها و گزارش آن به افکار عمومي و سازمان هاي بين المللي حقوق بشر مي باشد.
ما خواستار رعايت قوانين و ميثاق هائي حقوق بشري که دولتهاي ايران نيز زير آن را امضاء کرده اند و در رعايت آن تعهد داده اند هستيم. ما قصد داريم "حاميان ومدافعين" حقوق بشر در ترکمنصحرا باشيم و بدين جهت نياز به همياري و همکاري تمامي ترکمنهاي انساندوست در سراسر دنيا بويژه در ايران مي باشيم.

پيام تبريک

 تاياق و طوقماق اعتقاد راسخ به حقوق بشر داشته و به مؤسسين سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا که تصميم دارند در اين راستا مبارزه کنند ، تبريک مي گويند و وظيفه خود مي دانند بر سر کسانيکه آن را نقض ميکنند  فرود آيند.  با احترامات فراوان تاياق و طوقماق

المركز الاحوازي لحقوق الإنسان
Ahwazi Center for Human  Rights
پيام مرکز حقوق بشر احواز
  مرکز حقوق بشر احواز اعلام  تاسيس سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحراء را تبريک مي گويد.
دوستان اعضاء موسس سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحراء با شادي و سرور خبر تاسيس سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحراء را دريافت کرديم. باشد تا با اين گام شما صداي ملت تحت ستم ترکمنصحرا ء رساتر از هميشه به گوش جهانيان و سازمانهاي مدافع حقوق بشر برسد .

  Gutlak Haty
 Hormatly ildeşler!
  Ynsan hukuklaryny goraýän Turkmensähra guramasyn doredilmegi bilen çyn ýürekden gutlaýärys.
  Siziň maksad edinýän turkmenleriň ynsan hukuklaryny  goramaklyklik baradaky niýetiniziň üstünlikli amala     aşmagyny, inizde uly üstinlyk arzuw edyäris.
  "YNSAN HUKUKLARYNY GORAÝAN HALKARA HELSINKI FEDERASTSIÝASINTURKMEN GURAMASY"

نوشته اي در ياهو گروپ:
من دستم را به سوي نويسندگان بيانيه دراز مي کنم
 بالاخره بيش از ده سال انتظار دارد به گل مي نشيند، امروز در سايت ترکمنصحرا بيانيه ي "سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا" را خواندم. با خواندن بيانيه اميد تازه اي در قلب يخ زده من کاشت و گلي در صحراي مسموم ترکمنصحرا. من دستم را به سوي نويسندگان بيانيه دراز مي کنم و اميدوارم در جمع آوري فاکت و ديگر کمکها يارو ياور برادران و خواهرانم باشم .موفق و مؤيد باشيد.

سازمان دفاع از حقوق بشر در آذربايجان جنوبي ( ايران)
تبريک و آرزوي موفقيت
سازمان دفاع از حقوق بشر در آذربايجان جنوبي ( ايران) اعلام موجوديت سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا را به ملت تحت ستم ترکمن و اعضاي سازمان تبريک گفته وبرايشان آرزوي موفقيت مي کند.
 
اعلام موجوديت سازمان
برنامه و اساسنامه
"اعلاميه ي جهاني حقوق بشر"
آدرس تماس  با سازمان

آدرس نهادهاي حقوق بشر

اطلاعيه سازمان
مقالات
گزارش هاي حقوق بشر
مصاحبه ها
 

 

 

در کميته سوم مجمع عمومى‌ سازمان ملل به نصويب رسيد
قطعنامه درباره نقض حقوق بشر در ايران

20 دسامبر2004
محکوميت جمهوري اسلامي  در مجمع عمومي سازمان ملل متحد

 

 

Turkmensahra.org   © 2003