گروهها

  سمينار بررسي مسائل  ملي در لندن

بدعوت حزب همبستگي دمکراتيک اهواز و جبهه  متحد بلوچستان ايران در مورخه ي 16/05/2004
 در لندن سمينار مهمي در رابط با بررسي نقش ملل ساکن در ايران در استقرار دمکراسي و سياست آينده ي ايران برگزار شد .
 سخنرانان در اين جلسه عبارت بودند از:
 
 أذربايجان :
                        حرکت بيداري آذربايجان جنوبي -  تشکيلات اروپا /  محمود بيلگين
                         کميته دفاع از حقوق بشر آذربايجان جنوبي  /  شاهين استاجلو 
                                   و  فعال سياسي رضا اغنمي
 عربستان  :   
                          حزب همبستگي دمکراتيک اهواز /  موسي شريف
 بلوچستان :  
                           جبهه متحد بلوچستان ايران  /  ناصر مبارکي
 کردستان :  
                              فعال سياسي / شيخ الاسلام
 فارسستان: 
                                از جمهوريخواهان و مدافع حقوق بشر  / حسين باقرزاده
                         از سلطنت طلبان بعنوان قعال سياسي  / داريوش همايون و عليرضا نوري زاده
 
  ترکمنستان       دماينده اي از ترکمنستان شرکت نکرده بود
 
حزب دمکرات کردستان ايران  که قبلا به عنوان يکي از تشکيل دهند گان سيمينار معرفي شده بود بدليل شرکت نماينده گان  حرکت بيداري آذربايجان جنوبي - تشکيلات اوروپا و کميته دفاع از حقوق بشر أذربايجان جنوبي  از شرکت در جلسه امتناع کرده بودند و نيز حزب کومه له بدليل نا معلومي در جلسه شرکت نداشتند
 
هر سخنران بمدت نيم ساعت مواضع خود را در رابطه با مسله ي ملي و نقش ملل در آينده سياسي ايران مطرح کردند سپس سخنرانان به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند
  شاهين استاجلو نماينده ي   کميته دفاع از حقوق بشر أذربايجان جنوبي (ايران) در رابطه با مسائل عمومي نقص حقوق بشر در آذربايجان صحبت کرد و از اوج کيري حرکت ملي آذربايجان و نمود بارز آن قلعه بابک سخن گفت.
 
و من (محمود بيلگين) نماينده ي   حرکت بيداري أذربايجان جنوبي / واحد اورپا از چگونگي شکل گيري ايده ي نژاد آريابي و شونيسم در اورپا و ايران و از روي کار آوردن حاکميت شونيسم فارس و از شگردها و جنايات  هشتاد ساله آن در گذشته وحال سخن گفتم و سپس به  چگونگي خروج از اين بن بست استبدادي پرداختم. و از حق تعين سرنوشت ملل،
و ايده ي  وحدت اختياري ملل ساکن در ايران تحت ايالتهاي (حاکميت هاي منطقه ايي)شش گانه ي
  أذربايجان ،   فارسستان ،  عربستان ، کردستان ،  بلوچستان و  ترکمنستان  در جمهوري فئدرال ايران دفاع کردم
و براي رسيدن به اين جمهوري ضرورت دست يابي به فرهنگ فدراليته و برابر حقوقي را متذکر شدم . ( متن سخنراني را بزودي منتشر خواهم کرد)
 
آقاي رصا اغنمي فعال سياسي آذربايجان بقول خود از نقاط مثبت و منقي رصا شاه سخن گفت و سپس به مشکلات دولت متمرکز و عدم آزادي زبان آذربايجاني پرداخت  و  جنايات سرکوب نهصت بيست و يک آذر را افشا  کرد وي ضمن حمله به ناسيوناليسم آذربايجاني  براي مقلبله با تجزيه ي ايران ، از اداره ي داخلي  استانها بر مبناي قوانين مشروطيت در فرم فدراليته ي آن دفاع کرد .
 
شيخ الاسلام فعال سياسي کرد ضمن دفاع از ايده ي فئدراليسم از ملل ساکن در ايران دعوت کرد که ما بايد خودمان به فکر خودمان باشيم  به اميد خارجيان نبايد بود و نيز تاکيد کرد که مسئله کرد ها را نه کردهاي خارج بلکه کردهاي ايراني در وحدت با ساير ملل ساکن در ايران،  حل خواهند کرد .
 
موسي شريف از  حزب همبستگي دمکراتيک اهواز صمن محکوم کردن رضا شاه در سرکوب قيام شيخ خزئل در عربستان مطرح کرد که  ما صاحبان غني ترين منابع نفتي منطقه در ايران و فقيرترين ملت ساکن در ايران هستيم و نوک حمله ي شونيسم متوجه ماست فارسيزه کردن منطقه ي عربستان تحقير عرب از دولت رضا شاه تا به امروز سياست دولتهاي ايران بوده است  وي سپس از ايده ي برابر حقوقي در شکل  فئدراليزم دفاع کرد.
 
ناصر مبارکي از جبهه متحد بلوچستان ايران  از ظلم و ستم بلوچها و اينکه از بودجه ي ايران تنها يک در صد به بلوچستان تعلق مي يابد و نيز در دانشگاه بلوچستان تنها چهار در صد آن را  بلوچها تشکيل مي دهند  و مبارزات بلوچها را تحت  نام مبارزه با قاچاق سرکوب مکنند سخن گفت وي ضمن دفاع از فئدراليزم خاطر نشان کرد که از هفت ميليون بلوچي در پاکستان که  خود مختار در امور سياسي و اجتماعي  خود هستند به عنوان تجزيه طلبي مشکلي  براي دولت پاکستان بوجود نياورده اند .
 
  حسين باقرزاده از جمهوريخواهان و مدافع حقوق بشر ازاينکه غير از زبان فارسي زبان ديگر ملل ساکن در ايران را نميتواند صحبت کند اظهار شرمساري کرد و وحدت ملي- خود گرداني را شرط اول دمکراسي خواند وي با استناد به مقاوله هاي   سازمان ملل و نيز تشکلهاي جهاني خقوق بشر از حق تعيين سرنوشت خلقها و از آزادي هاي فردي و اجتماعي دفاع کرد ونيزاز عدم  تمرکز در قدرت که يکي از اشکال ان که ميتواند فئدراليزم باشد جانبداري کرد.
 
عليرضا نوري زاده از مدافعان سلطنت در نوشته خود که از طرف دوشکي از فعالين بلوچ  خوانده شد از بيست وهشت قرن شوکت وجلالت ايراني ها سخن گفت و از کيان ايراني و گذشته ي با شکوه ملت ايران و نيز از تماميت ارضي ايران دفاع کرد  و از ايراني بودن جزاير تم بزرگ و کوچک و ابو موسي سخن راند و در نهايت اشاره ا ي به اصلاحات در حق اقليتهاي قومي را ضروري دانست و به خقوق قومي خراساني گيلکي و آذري اشاره کرد.
 
داريوش همايون از سلطنت طلبان بعنوان فعال سياسي  در سخنراني خود گفت :
گذشته را فراموش کنيم به توسعه و دمکراسي در ايران بيانديشيم  از خود تز ملت فارس يا فارسيستان را اختراع نکنيم اقليت ها ي قومي هست و ما نه ملت فارس بلکه خود را حافظ ملت ايران ميدانيم وي ضمن دفاع از مدرنيزاسرون رصا شاه  امروز به عدم شعور اگاهي ملي ملت ايران تکيه کرد اين مسئائل که شما ميگويد مسائل ملت ايران نيست و در دفاع از ملت ايران و اقليت هاي قومي به آزادي زبانها در کنار زبان فارسي و نيز از طرح حکومت هاي محلي گيلکي –خراساني-آذري-..... به عنوان عدم تمرکز در ساختار سياسي حمايت کرد
 
                                   ---------------------------------------------------------------------
 
بعد از ظهر نوبت به سوال و جواب رسيد که از حاضرين بيست وپنج نفر براي طرح نظرات خود ونيز طرح سوال اتشان از سخنرانان که مجموعا سه دقيقه وقت داشتن پرداخته شد اشتراک کنندگان که عموما بيش از سه دقيقه صحبت مي کردند  غير از دو نفر، بيست و سه سئوال کننده عموما بر عليه آفاي داريوش همايون صحبت کردند و با سئوالاتشان ضمن نشان دادن شعوربالاي سياسي و ملي خود جلسه ي پرسش و پاسخ را  به دادگاه علني  داريوش همايون وزير فرهنگ رژيم شونيستي محمد رضا پهلوي تبديل کردند.
فعالين  حرکت بيداري آذربايجان جنوبي و کنگره جهاني آذربايجان (کلن) و فعالين عرب و بلوچ و کرد  به شکل اکتيو جو جلسه را کاملا بر عليه شونيسم فارس و دفاع از منافع ملي خود برگردانده بودند.
عربهاي حاضر در جلسه عموما مخالف استفاده از نام خوزستان که توسط رضا شاه  نام گزاري شده بود ، بودند و از نام قديمي منطقه بنام عربستان استفاده ميکردند فشار و حساسيت آنها باعث تثبيت نام عربستان شده بود در رابطه با نام تحريف شده ي آذري نيز سخنرانان تلاش مي کردند از نام واقعي آذربايجان استفاده کنند.
 
قسمت پاسخ به سوالات :
 
  نمايندگان آذربايجان اتحاد خويش را در پاسخ به پرسشها نشان دادند .
به سوالاتي  در رابطه با تفاوت واژهاي اقوام ايراني و ملل ساکن در ايران، نيز مضمون فدراليزم    و بلا خره مسئله ي کوچاندن کردها به آذربايجان غربي پاسخ دادند.
 
 پاسخها و عملکرد هاي حزب همبستگي دمکراتيک اهواز و حرکت بيداري آذربايچان چنوبي کاملا باهم همسويي داشت
جبهه متحد بلوچستان  در دفاع  ازمنافع ملي بلوچ و حمايت از نمايندگان سلطنت طلب  مواضع دو گانه اي داشتند .
 
نماينده منفرد کرد و فعال سياسي حقوق بشر در ايران همچنان از دمکراسي و وحدت  در جهار چوب قوانين بشري دفاع کردند  دو نماينده از طرف بلوچها در مجموع بطور مشخص علي رغم استفاده از واژهاي اقوام ايراني از دولت فئدرال بطور مشخص دفاع کردند .
آقاي داريوش همايون که عمده سوالات متوجه ايشان بود دوچار سردرگمي شده بود وبا تناقض گويهاي بسيار کلام صحبتهايش پي  در پي از طرف حضار بريده ميشد هرگز موفق نشد  سه دقيقه پشت سر هم به سوالي جواب دهد گاها  جوبسيار متشنج ميشد
 
به بخشي از سوالات و جوابها از آقاي داريوش همايون  توجه کنيد
سئوال: چرا رضا شاه نام ممالک محروسه ي ايران را از بين برد ؟
جواب :  براي مقابله با خان خاني بود! ( قرار دادن مسئله طبقاتي در مقابل مسئله ملي)
سئوال: چرا رضا شاه  زبان ملل را سرکوب کرد وزبان فارسي را اجباري کرد؟
جواب : رضا شاه  به همه چيز وقت نداشت که برسد !
سئوال: چرا محمد رضا شاه در 21 آذر 1946  هزاران نفراز فعالين حاکميت فرقه دمکراتيک آذربايجان و ملت آذربايجان  را قتل عام کرد حال آنکه حاکميت فوق در چارچوب ايران براي دمکراسي و حاکميت ملي آذربايجان مبارزه مي کرد؟
جواب :  من آن روز  16 سال داشتم چيزي خاطرم نيست از آقاي ارسي که آذري هست بپرسيد !  
(وقتي داريوش همايون در رابطه با تظاهرات ارامنه از آذربايجانيها مي خواست که متحدا به کمک ارامنه  در افشاي قتل عام آنها توسط ترکهاي ترکيه بپيوندند يکي از شرکت کنندگان بعدا ازاو پرسد آن موقع شما چند سال داشتيد ؟
سئوال: موضعتان در رابطه  با آزادي زبان ملل در کنار زبان فارسي را چگونه مي خواهيد به ساير سلطنت طلبان بقبولانيد؟
 جواب : چپ و راست همديگر را تغذيه مي کند اگر شما بگذاريد ما کارمان را مي کنيم !
سئوال: براي مقابله با تجز يه ايران  بايد در مقابل شونيسم فارس ايستاد تا ملت فارس امکان تشکيل فارسستان را بيابد تا در امر فدراليسم  بتواند مشارکت کند
 جواب : اين اختراعات کار بجايي نمي برد  ملتي بنام فارس وجود ندارد ، اقليتهاي قومي هست و ما خودمان را حافظان ايران مي دانيم!
و...
سئوال و جوابها نشان عجز شونيسم در مقابل شعور بالاي  ملل تحت ستم ملي بود ، و بيانگر پوسيدگي تئوريهاي ساختار  کهنه بود
 
اين جلسه با موفقيت کامل پايان يافت و ملل تحت ستم ملي دست در دست هم در افشاي موجوديت و حاکميت شونيسم فارس گامي ديگر بر داشتند .    
                           
                                                                  محمود بيلگين
                                              نماينده ي  حرکت بيداري آذربايجان جنوبي -  واحد اروپا،
                                                                   بيستم ماه مه
                                                               
 
[ بازگشت به صفحه اول ]  [ نسخه قابل چاپ ]  [ اين متن را با ايميل بفرستيد ]

turkmensahra.org